Πρώην Πρέσβης Βουλγαρίας στα Σκόπια: «Πολύ δύσκολο να κάνει κυβέρνηση ο Γκρούεφσκι»




Δεκέμβριος 12, 2016. 21:37

Μετά τις εκλογές στα Σκόπια, το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι, VMRO-DPMNE είναι πολύ δύσκολο να σχηματίσει κυβέρνηση. Εάν αυτό συμβεί θα ξεσπάσουν νέες διαδηλώσεις, δήλωσε ο πρώην πρέσβης της Βουλγαρίας στο νότιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων, Αλεξαντάρ Γιορντάνοφ.




«Στις εκλογές στα Σκόπια, βγήκαν όλοι νικητές, αλλά, είναι αλήθεια ότι η αντιπολίτευση έχει επιτύχει πολύ σημαντική άνοδο. Το αποτέλεσμά της ισοδυναμεί με το πρόσφατα κυβερνών κόμμα. Ο Νίκολα Γκρούεφσκι έχει χάσει περισσότερο από 10 μονάδες από τις προηγούμενες εκλογές», είπε.



«Ο ρόλος του αλβανικού παράγοντα στην πολιτική των Σκοπίων ήταν αποφασιστικός. Όλα τα αλβανικά κόμματα επέκριναν, κατά την εκστρατεία τους, το κόμμα του Γκρούεφσκι», είπε ο πρώην πρέσβης.



Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι καιρός για τη Βουλγαρία να εξετάσει με σοβαρότητα την αντι-βουλγαρική προπαγάνδα του νοτιου - σλαβικού κράτους των Σκοπίων.



«Αδρανούμε. Στα Σκόπια υπάρχουν μνημεία Βουλγάρων εθνικών ηρώων που έχουν καταστραφεί από τους ψευδομακεδόνες. Με αυτό το μίσος εναντίον της Βουλγαρίας,  δεν μπορεί να οικοδομηθεί ένα ευρωπαϊκό κράτος, αυτό πρέπει να γίνει σαφές», είπε ο Γιορντάνοφ.



Πρόσθεσε ότι «είναι καλό να υπάρξει μια πολιτική αλλαγή στα Σκόπια μετά από αυτές τις εκλογές».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr