Ο αντιφρονών Φετουλάχ Γκιουλέν- η Άγκυρα δικαιολογεί δολοφονίες σε βάρος των υποστηρικτών μου




Το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρεται στις δηλώσεις του Τούρκου αντιφρονούντα Φετουλάχ Γκιουλέν


Δεκέμβριος 22, 2016. 15:43


Ο μουσουλμάνος κληρικός, Φετολάχ Γκιουλέν, καταδίκασε τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ο δολοφόνος είχε δεσμούς με την οργάνωσή 



του, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι τουρκικές αρχές θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν άλλες δολοφονίες ρίχνοντας την ευθύνη σε υποστηρικτές του.



Σε βίντεο που καταγράφηκε από το διεθνές πρακτορείο ‘Associated Press’ ο Γκιουλέν κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση για δυσφήμιση της οργάνωσής του,  γεγονός που υποδηλώνει  ότι η Άγκυρα θα  μπορούσε (μελλοντικές) δολοφονίες να τις αποδώσει σε υποστηρικτές του.



«Είναι αδύνατο να πείσει τον κόσμο με τέτοιες καταγγελίες», είπε ο μουσουλμάνος κληρικός  που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Ο  22χρονος Μεβλούτ Μερτ Αλτινάς, ήταν πράκτορας της τουρκικής αστυνομίας, πυροβόλησε πισώπλατα  τον Ρώσο πρέσβη, Αντρέι Καρλόφ, πέντε φορές κατά τη στιγμή που εκφωνούσε ομιλία στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης στην Άγκυρα, όπως γράφει το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Mediafax’.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr