Έλληνες επιχειρηματίες θα επενδύσουν στην Κριμαία παραγωγή φραουλών




«Έλληνες επιχειρηματίες προσφέρθηκαν να φυτέψουν φράουλες στην Κριμαία», γράφει το ρωσικό δημοσίευμα

Δεκέμβριος 7, 2016. 20:58

Επιχειρηματίες από την Ελλάδα προσφέρθηκαν στις αρχές της Κριμαίας να υλοποιήσουν ένα επενδυτικό σχέδιο για την εμπορική καλλιέργεια της φράουλας, όπως δήλωσε στο ράδιο «Sputnik στην Κριμαία», ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Συμβουλίου των υπουργών της Κριμαίας- 



μόνιμος αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας υπό τον πρόεδρο της Ρωσίας, Γκεόργκι Μουράντοφ, σημειώνει η ρωσική ‘Βίζγκλιαντ’.



«Οι Έλληνες ενδιαφέρονται για ένα έργο θερμοκηπιακής καλλιέργειας της φράουλας. Ήρθαν στην Κριμαία για τη δημιουργία μεγάλων γεωργικών εκμεταλλεύσεων για την καλλιέργεια της φράουλας.


 Είναι μια ευεργετική πρόταση για εμάς και επενδυτική για αυτούς. Η Κριμαία έχει ανάγκη να ενισχύσει το εξαγωγικό δυναμικό της γεωργίας», είπε στο ραδιόφωνο ο Μουράντοφ.



Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο του 2016 στην Κριμαία επισκέφθηκαν εκπρόσωποι του Εμπορικού Επιμελητηρίου της περιοχής του Έβρου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης υπεγράφη συμφωνία μεταξύ των δήμων της Συμφερούπολης και της Αλεξανδρούπολης, καθώς και μεταξύ του Εμπορικού Επιμελητηρίου σχετικά με επενδυτικές δραστηριότητες.


Η συμφωνία προβλέπει  την επέκταση των οικονομικών, εμπορικών, επιστημονικών και τεχνολογικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων, των οργανισμών μεταξύ της  Αλεξανδρούπολης και Συμφερούπολης.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr