«Οι Αμερικανοί ετοιμάζουν σχέδιο κατά της ‘επιρροής της Ρωσίας σε λαούς και κυβερνήσεις»




Δεκέμβριος 1, 2016, 21:26

Το αμερικανικό κογκρέσο ψήφισε ένα νομοσχέδιο που προβλέπει τη σύσταση μια ειδικής διυπουργικής ομάδας για την «αποκάλυψη της μυστικής επιρροής» της Ρωσίας.




Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δημιουργία αυτής της ομάδας περιλαμβάνεται στη χρηματοδότηση των μυστικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια του 2017. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 390 βουλευτές και κατά ψήφισαν 30 βουλευτές.



Το έγγραφο αναφέρει  «την υλοποίηση δραστικών μέτρων που θα εντοπίζει και θα αντιμετωπίζει  τη μυστική επιρροή της ρωσικής πολιτικής σε λαούς και κυβερνήσεις».



Το νομοσχέδιο, μεταξύ των άλλων αναφέρεται σε «χειραγώγηση  των μέσων ενημέρωσης» και τις «χρηματοδοτήσεις σε παράγοντες επιρροής».



Οι συντάκτες της πρωτοβουλίας προτείνουν μέρος της  ειδικής αυτής ομάδας να συμπεριληφθούν στην ειδική ομάδα των εκπροσώπων του γραφείου του διευθυντή της εθνικής ασφάλειας, στο υπουργείο δικαιοσύνης, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το FBI καθώς και σε άλλους φορείς.



Η ομάδα προβλέπεται να υποβάλλει ετήσια έκθεση πεπραγμένων προς το Κογκρέσο και επιπλέον θα υποβάλλει έκθεση σχετικά με προτάσεις της για τη βελτίωσή της.



Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι κατά το 2017, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να διαθέσουν λίγο περισσότερο από 70 δισεκατομμύρια δολάρια.



Ήδη το νομοσχέδιο προωθήθηκε προς τη Γερουσία και εάν εγκριθεί θα προχωρήσει για την υπογραφή του προέδρου.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr