Σκόπια- Εκλογές: Μειώνεται η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων σλαβικών κομμάτων




Δεκέμβριος 5, 2016. 20:20

Σκόπια.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η τηλεόραση ‘Telma’ των Σκοπίων, διαπιστώνεται ότι οι εκλογές της Κυριακής θα είναι οι πρώτες αβέβαιες, ως προς το αποτέλεσμα τους, στη χώρα.




Η δημοσκόπηση που έγινε με παραγγελία της αναφερόμενης τηλεόρασης σε δύο ινστιτούτα δημοσκοπήσεων στα Σκόπια, έδειξε ότι το δεξιό κόμμα -VMRO-DPMNE έχει την υποστήριξη του 23,7 τοις εκατό των ψηφοφόρων, ενώ το σοσιαλδημοκρατικό- SDSM  καταλαμβάνει το 18,9 τοις εκατό της προτίμησης των πολιτών.


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ της 6ης και 20ης Νοεμβρίου και αναφέρεται σε ένα δείγμα 1.000 ατόμων που ρωτήθηκαν προσωπικά.



Η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων σλαβικών πολιτικών κομμάτων του VMRO-DPMNE και SDSM ήταν 4,8 μονάδες υπέρ του κυβερνώντος κόμματος.
 Η διαφορά είναι σημαντικά μειωμένη σε σύγκριση με τις εκλογές του 2014.



Πολύ σημαντικό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα ( 33%).



Στα αλβανικά πολιτικά κόμματα επικρατεί το DUI, που είχε κάνει κυβερνητικό συνασπισμό με το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι VMRO-DPMNE. Η διαφορά του, από το άλλο αλβανικό κόμμα το DPA είναι  κατά 2,29 %.



Από ότι διαφαίνεται ένα ποσοστό 6,2 % των Αλβανών ψηφοφόρων θα ψηφίσει υπέρ του DUI και ένα ποσοστό 3,3% θα ψηφίσει DPA, ενώ ένα ποσοστό 1,2% θα ψηφίσει  το κόμμα Besa.



Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ένα ποσοστό που ανέρχεται στο 6,3% ενδέχεται να ψηφίσει υπέρ του σλαβικού SDSM,  που υπόσχεται να επισημοποιήσει την αλβανική γλώσσα στο σλαβικό κρατίδιο.



Επίσης, ένα ποσοστό των ερωτηθέντων που ανέρχεται σε ποσοστό 4,3% έχει προτίμηση στα μικρότερα κόμματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr