Οι Τούρκοι δεν επιτρέπουν αντιπροσωπεία Γάλλων πολιτικών να πάνε στο Χαλέπι




«Η Τουρκία δεν επιτρέπει τη διέλευση της γαλλικής αντιπροσωπείας στο Χαλέπι», γράφει το δημοσίευμα



Δεκέμβριος 12, 2016. 21:06


Οι τουρκικές αρχές απέρριψαν το αίτημα αντιπροσωπείας αποτελούμενης από βουλευτές και δημάρχους της Γαλλίας, να περάσουν τα τουρκο-συριακά σύνορα στην περιοχή Κιλίς της νότιας Τουρκίας, προκειμένου να κατευθυνθούν στην πόλη της Συρίας Χαλέπι, που απελευθερώθηκε από το συριακό στρατό.




Σύμφωνα με κουρδικό δημοσίευμα,  ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας,  Πατρίκ Μενούτσι (Patrick Mennucci), μιλώντας σε δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείο AFP είπε «Είμαστε αποκλεισμένοι στην πόλη Κιλίς και θέλουμε να πάμε στο Χαλέπι. Οι Τούρκοι δεν μας το επιτρέπουν, μας λένε ότι η περιοχή είναι επικίνδυνη από βόμβες χλωρίου».



Πρόσθεσε ότι η αντιπροσωπεία βρίσκεται επί τρεις ώρες στο συνοριακό σταθμό και η διέλευση των συνόρων τους απαγορεύθηκε.



Ο βουλευτής του ρεπουμπλικανικού κόμματος της Γαλλίας , Ερβέ Μαριτόν (Hervé Mariton), δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή δικαιολογία για την απαγόρευση που τους επιβλήθηκε.



Τα μέλη της αντιπροσωπείας δήλωσαν ότι θα προβούν σε δηλώσεις προς τον Τύπο στην πόλη Γκιαζίαναντεπ, ως μια προσπάθεια για αλλαγή της στάσης των τουρκικών αρχών.



Εκτός από τους αναφερόμενους Γάλλους βουλευτές, βρίσκονται και εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος όπως η Σεσίλ Ντυφλό (Cécile Duflot ) και ο δήμαρχος Ζακ Μπουτώ (Jacques Boutault ) και μέλη της γαλλικής πρεσβείας στην Άγκυρα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr