Ερντογάν σε Θάτσι: Κλείστε τα σχολεία του Γκιουλέν στο Κοσσυφοπέδιο




«Ερντογάν- Θάτσι: Κλείστε τα σχολεία του Γκιουλέν και ανοίξετε άλλα», γράφει η αλβανική 'Telegrafi.com'

Δεκέμβριος 30, 2016. 21:05

Πρίστινα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα Γκιουλέν, ήταν το θέμα που κυριάρχησε κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι στην Άγκυρα.




«Ενώ ο Θάτσι ήταν εντυπωσιασμένος από το φαντασμαγορικό παλάτι του Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος το χρησιμοποίησε για να έχει άλλα αποτελέσματα. Ζήτησε το κλείσιμο των σχολείων του Φετουλάχ Γκιουλέν, που τον κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του καλοκαιριού.



Συμφώνησαν, ακόμη, οι Κοσοβάροι να συνεχίσουν να εκπαιδεύονται στο τουρκικό Ίδρυμα Μααρίφ (Maarif Vakfı), όπως γίνεται κατά τα τελευταία χρόνια.



Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου περίμενε έξι μήνες για την πραγματοποίηση της συνάντησης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Ο γιος του Χασίμ Θάτσι πηγαίνει σχολείο σε εκπαιδευτήριο του Φετουλάχ Γκιουλέν στο Κοσσυφοπέδιο, όπως τα παιδιά των Κοσοβάρων αξιωματούχων,  ο Τούρκος πρόεδρος του ζήτησε να κλείσει τα ιδρύματα αυτά και να ανοίξει άλλα τουρκικά με της βοήθεια της Τουρκίας.



Ο Ερντογάν δικαιολόγησε το αίτημά του αυτό ότι τα παιδιά που σήμερα εκπαιδεύονται σε αυτά τα ιδρύματα, κάποια μέρα όταν μεγαλώσουν, «θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της μόρφωσης που έχουν αποκτήσει σε αυτά», είπε.



Ο Χασίμ Θάτσι είπε ότι το θέμα «Γκιουλέν» στο Κοσσυφοπέδιο ‘παρακολουθείται στενά’. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τιμήθηκε με τον τίτλο του 'διδάκτορα' σε τουρκικό πανεπιστήμιο.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr