Τουρκία: Η ομάδα «Γεράκια για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν» πίσω από την επίθεση στην Καισάρεια




Δεκέμβριος 20, 2016. 20:53

Η κουρδική επαναστατική ομάδα «Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν» [Teyrêbazên Azadiya Kürdistan (TAK)] ανέλαβε την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης στην πόλη Καισάρεια της Τουρκίας κατά λεωφορείου που μετέφερε  Τούρκους καταδρομείς. 



 Στην επίθεση αυτή της 17ης Δεκεμβρίου,  σκοτώθηκαν 14 στρατιώτες και δεκάδες άλλοι τραυματίσθηκαν, όπως σημειώνει  το φιλοκουρδικό πρακτορείο’Firat’.



Η ανακοίνωση της ομάδας που πρόσκειται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν- PKK, αναφέρει ότι η επίθεση έγινε για αντίποινα «στο αίμα χιλιάδων ανθρώπων  μας από το φασιστικό τουρκικό κράτος».



«Η TAK πήρε εκδίκηση με επιτυχημένη δράση που έφερε το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων. Η TAK θα εκδικηθεί για όλες τις δολοφονίες και τις βάναυσες επιθέσεις – από τους Τούρκους- κατά των Κούρδων, που θέλουν να τους εκφοβίσουν με την απειλή της γενοκτονίας. Κάθε ημέρα  θα αυξάνεται η αδιάλλακτη πάλη μας ενάντια στο φασιστικό τουρκικό κράτος», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται και η ανάληψη της ευθύνης στην βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr