Σκόπια: Η τουρκική εκπαίδευση στη χώρα από το ίδρυμα «Γιουνούς Εμρέ»




Δεκέμβριος 22, 2016. 18:20

 Εκατόν είκοσι καθηγητές και εκπρόσωποι  από 65 πρωτοβάθμια και 13 δευτεροβάθμια 


-γυμνάσια και επαγγελματικά σχολεία, στα οποία η εκπαίδευση γίνεται στην τουρκική γλώσσα, θα συμμετάσχουν στην ημερίδα που πραγματοποιείται στα Σκόπια το Σαββατοκύριακο για την αντιμετώπιση  των προβλημάτων  της διδασκαλίας της τουρκικής γλώσσας.



Η ημερίδα που χρηματοδοτείται από την Τουρκία,  φέρει τον τίτλο ‘ Προτάσεις και λύσεις στα προβλήματα στην τουρκική εκπαίδευση στη Ψευδομακεδονία’ διοργανώνεται από το τουρκικό πολιτιστικό κέντρο ‘Yunus Emre’, την Παιδαγωγική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας με την υποστήριξη του τουρκικού οργανισμού ανάπτυξης και συνεργασίας ‘TIKA’.



Ο διευθυντής του ‘Yunus Emre’, Φουάντ Κορκμάζ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την διοργάνωση της εκδήλωσης, προσθέτοντας ότι από το 2010 συμμετέχει ο οργανισμός αυτός στην υλοποίηση πολλών επιτυχημένων έργων. Μεταξύ αυτών είναι τα μαθήματα εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας, τα οποία έχουν παρακολουθήσει περίπου 3.000 πολίτες του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων.



«Πιστεύω ότι η ημερίδα θα είναι πολύ χρήσιμη για την διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας σε σχολεία της Ψευδομακεδονίας και ότι οι περίπου 120 αντιπρόσωποι που θα συμμετάσχουν θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν θέματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες», δήλωσε ο Κορκμάζ, σύμφωνα με το σλαβικό κανάλι ‘Sitel’.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr