Αρχιραβίνος Ρωσίας: Δεν συνδέονται οι γιορτές ‘Χανουκά’ με τους Έλληνες…




Ισραηλινοί στρατιώτες (Εβραίοι στο θρήσκευμα)  ανάβουν τη μενορά

Δεκέμβριος 26, 2016. 21:49


Ο Αρχιραβίνος της Ρωσίας, (σύμφωνα με την Χαμπάντ- ХАБАД), Μπερέλ Λαζάρ, πιστεύει ότι η στρατιωτική νίκη των Μακκαβαίων εναντίον των Ελλήνων εισβολέων στην Παλαιστίνη, δεν έχει καμία σχέση με τους εορτασμούς Χανουκά.




Ο Λαζάρ, επίσης, δεν έχασε την ευκαιρία να εκδηλώσει με ενθουσιώδη λόγια τα αισθήματά τους, για τον αρχιστράτηγο του ρωσικού στρατού, τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κλείνοντας  με αυτόν τον τρόπο,  τα μάτια σε πολλά αντισημιτικά επεισόδια στη Ρωσία.



«Παρά το γεγονός ότι η ημερομηνία αυτή συνδέεται, επίσης, με τη στρατιωτική νίκη επί των Ελλήνων εισβολέων που επεδίωκαν να εξελληνίσουν τους Εβραίους, δεν κάναμε τίποτε για να επισημάνουμε με κάποιο τρόπο το γεγονός αυτό».

Πρόσθεσε ότι οι γιορτές Χανουκά:


«Είναι οι μέρες που μας θυμίζουν το θαύμα, καθώς ο Θεός μας έδωσε το λάδι για να έχουμε το φως στη μενορά»… (μενορά= θρησκευτικό σκεύος με επτά κεριά- έμβλημα του Ισραήλ που καθιερώθηκε το 1948).



Ευχαριστούμε την ηγεσία της χώρας και τον πρόεδρό μας για την προσοχή του στις ανάγκες των πιστών μας και για τις συνθήκες που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να μπορέσουμε να γιορτάσουμε ανοιχτά τις εορτές μας και να αισθανόμαστε ασφαλείς καθώς τηρούμε τον παραδοσιακό εβραϊκό τρόπο ζωής», είπε ο αρχιραβίνος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr