Η CIA έλαβε εντολή για έρευνα σχέσεων μεταξύ Πούτιν και Μαρίν Λεπέν




«Ντοκουμέντο: Οι αμερικανικές υπηρεσίες υποψιάζονται την  Marine Le Pen ότι πληρώνεται από τη Μόσχα», γράφει  στην πρώτη σειρά του πρωτοσέλιδου της η γαλλική εφημερίδα (με κόκκινα γράμματα)



Δεκέμβριος 21, 2016. 19:43


Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής των ΗΠΑ, Μάικ Τέρνερ (Mike Turner) ζήτησε από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών να εξετάσουν τις σχέσεις μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και της επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν (Marine Le Pen), σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Canard Enchainé». 




Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν ισχυρισμοί που λένε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να παρέμβει στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ειδικά μετά τις αναφορές που κατηγορούσαν  τη Ρωσία για υποστήριξη στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία.



Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, ο Τέρνερ, ο οποίος είναι μέλος της μόνιμης επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, στις 28 Νοεμβρίου απέστειλε επιστολή στο διευθυντή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών , ζητώντας του να ερευνήσει τη σχέση μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν και της επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, η οποία, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις κερδίζει τη μεγαλύτερη δημοτικότητα μεταξύ των υποψηφίων για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Γαλλίας.




Στην επιστολή του αναφέρει ότι η Λε Πεν έχει ζητήσει από τη Ρωσία δάνειο ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων και σε αντάλλαγμα εάν αποκτήσει το προεδρικό αξίωμα θα αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσική επικράτεια.



Ο Τέρνερ, προσθέτει, ότι το 2014, το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο, παραδέχθηκε ότι έλαβε ένα δάνειο ύψους € 9.3 εκατομμυρίων ευρώ από μια ρωσική τράπεζα.
Το δάνειο από τη Ρωσία, η Λε Πεν το δικαιολόγησε ότι οι γαλλικές τράπεζες αρνήθηκαν να δανείσουν χρήματα στο Εθνικό Μέτωπο.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr