Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

“Γιορτή στην Ελλάδα για το έπος του PKK”
Δεκέμβριος 1, 2016. 18:59

Στο Λαύριο, οι Κούρδοι που ζουν στην Ελλάδα, συναντήθηκαν με την ευκαιρία των 38 χρόνων της έναρξης του αγώνα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK, σε μια εκδήλωση από τα  δύο στρατόπεδα των Κούρδων προσφύγων.
Η γιορτή ξεκίνησε, χθες, στην Αίθουσα του Λαού του δήμου Λαυρίου στις 19:00.
Οι Κούρδοι, στη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα για ένα ελεύθερο Κουρδιστάν, κράτησαν ενός λεπτού σιγής.Ο Κεντάλ Σεμσούρ,  μιλώντας εκ μέρους της Λαϊκής Συνέλευσης των Κούρδων στην Ελλάδα, ανέφερε ότι η οργάνωση του PKK ιδρύθηκε από τον ‘APO’ [συντομογραφία του Abdullah Öcalan] με τη φιλοδοξία της ελευθερίας του κουρδικού λαού και για τον σκοπό αυτό έχει γράψει μεγάλα έπη.


 «Με το όνομά του εκφράζεται ο αγώνας ενός ολόκληρου λαού και φέρει το κύρος του παγκόσμιου επαναστάτη, που έχει γράψει ένα μεγάλο έπος για το Κουρδιστάν», όπως είπε.Η εκδήλωση είχε παρουσιάσεις χορωδίας λαϊκών κουρδικών ομάδων  και έκλεισε με τραγούδια τοπικών καλλιτεχνών, όπως σημειώνει το κουρδικό δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: