Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

«Γερμανός δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι το PKK υποστηρίζεται από τη γερμανική κυβέρνηση»
Το δημοσίευμα της F5haber για το PKK στη Γερμανία


Δεκέμβριος 14, 2016. 18:38

Ανεξάρτητος Γερμανός δημοσιογράφος- γράφει τούρκικο δημοσίευμα- ισχυρίζεται ότι η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει τις διαδηλώσεις των μελών του PKK στη Γερμανία.
Ο Μάρτιν Λεζέν (Martin Lejeune) μιλώντας στη δημοσιογράφο της εφημερίδας ‘Βατάν’,  Μίνε Ουσγκούν, δήλωσε ότι  η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών και το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών, έμμεσα υποστηρίζουν  το PKK, όπως γράφει η τουρκική F5haber.Το δημοσίευμα, που προσπαθεί να συμβαδίσει με την τουρκική  ηγεσία, που έχει δηλώσει ότι η Ευρώπη υποδαυλίζει την τρομοκρατία στην Τουρκία,  αναφέρει ότι τα μέλη του PKK που βρίσκονται στη Γερμανία, υποστηρίζονται από τις γερμανικές αρχές.«Αυτό δηλώνει ότι οι Γερμανοί πολιτικοί και η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμούν  να συμμετάσχουν σε έναν πόλεμο εναντίον του PKK και ο ίδιος ο δημοσιογράφος, Λεζέν,  αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση αφήνει ελεύθερο το PKK στη χώρα να λειτουργήσει όπως αυτό θέλει.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι λόγω των θέσεων του, ο λογαριασμός του δημοσιογράφου στο Twitter έκλεισε.«Δημοσιογράφους σαν και εμένα που ερευνούν  για τις σχέσεις του
PKK στη Γερμανία, οι Γερμανοί πολιτικοί τους ερευνούν, τους φιμώνουν και τους απειλούν», είπε ο Λεζέν –σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.
 Το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδα 'Βατάν' με φωτό του Γερμανού δημοσιογράφου


 Επιπρόσθετα, η εφημερίδα ‘Βατάν’ για το θέμα αυτό, σημειώνει ότι «ενώ επιδιώκεται να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας, δίνοντας η τελευταία το μήνυμα κατά της τρομοκρατίας μετά την επίθεση στην Μπεσίκτας από την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τώρα ανοίγονται νέα ζητήματα».Ο εκπρόσωπος, του υπουργείου Εσωτερικών (της Γερμανίας), ανέφερε σε δηλώσεις ότι «το PKK είναι μια τρομοκρατική οργάνωση στη Γερμανία, έτσι έχει χαρακτηρισθεί. Αλλά, η απλή ιδιότητα του μέλους σε αυτήν την οργάνωση δεν αποτελεί έγκλημα», είπε.
Αυτές οι θέσεις δημιουργούν πολλά ερωτήματα την τουρκική πλευρά, όπως σημειώνεται.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: