‘Ria’: Ο Ν. Βούτσης είπε ότι θεωρεί τη Ρωσία μια ευρωπαϊκή χώρα




«Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είπε ότι θεωρεί τη Ρωσία μια ευρωπαϊκή χώρα», γράφει το δημοσίευμα του Ria.ru

Δεκέμβριος 14, 2016. 19:24

Μόσχα.

Ο πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου Νικόλαος Βούτσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, τόνισε τη σημασία του διαλόγου μεταξύ των εθνών για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προβλημάτων και σημείωσε ότι θεωρεί τη Ρωσία μια ευρωπαϊκή χώρα.




«Για εμάς η Ρωσία είναι  η Ευρώπη», δήλωσε ο Βούτσης.

Ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής δήλωσε ότι  η Ελλάδα είναι υπέρ του διαλόγου για την κρίση στη Συρία και υπέρ μια πολιτικής λύσης στην υλοποίηση των συμφωνιών του Μινσκ για την Ουκρανία.



«Καμία από αυτές τις κρίσεις μεγάλης κλίμακας, ούτε η κρίση στην Ευρωζώνη, ούτε η μετανάστευση ή η τρομοκρατία ή η διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής ή η κλιματική αλλαγή δεν μπορούν να επιλυθούν από τα επιμέρους κράτη χωρίς το διάλογο και το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Βούτσιτς στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.



Ο Βούτσιτς έφθασε τη Δευτέρα στη Μόσχα για συνομιλίες με τις ηγεσίες των δύο σωμάτων του ρωσικού Κοινοβουλίου, όπου μίλησε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας συμμετέχοντας στις δραστηριότητες έτους αφιερωμένου στη Ρωσία και την Ελλάδα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr