Το Ισραήλ αποφάσισε να δεχθεί 100 ορφανά της Συρίας




Φωτό από το ισραηλινό δημοσίευμα

 
Ιανουάριος 28, 2017. 21:06


Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ, Άριε Ντέρι, ενέκρινε το περίγραμμα ενός σχεδίου για την υποδοχή  περίπου 100 παιδιών ορφανών από τον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία. 




Ο Ισραηλινός υπουργός δήλωσε ότι έδωσε εντολή στους υπαλλήλους του υπουργείου να ξεκινήσουν επαφές με φορείς που σχετίζονται με τη διαδικασία μεταφοράς των παιδιών στη χώρα.



«Η κατάσταση στη Συρία είναι πολύ σκληρή, χιλιάδες άμαχοι έχουν σφαχθεί σε μια περιοχή, μόνο μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από το Ισραήλ», είπε.



Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το υπουργείο του θα εργασθεί προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε να δεχθεί ορφανά παιδιά για ανθρωπιστικούς λόγους, «να φύγουν από τη φρίκη του πολέμου και να δουν μια καλή και φυσιολογική ζωή στο Ισραήλ», όπως είπε.



Το δημοσίευμα του ισραηλινού καναλιού 10, δημοσίευσε ότι τα ορφανά θα φιλοξενηθούν σε κοιτώνες του υπουργείου Παιδείας και στη συνέχεια θα ενταχθούν σε ισραηλινά σχολεία.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr