Τουρκία: Εισαγγελέας ζήτησε φυλάκιση 142 χρόνων στον ηγέτη του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP)




Οι συμπρόεδροι του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, Σελαχατίν Ντερμιτάς και Φιγκέν Γιουξεκντάγκ


Ιανουάριος 18, 2017.  08:51

Ντιγιαρμπακίρ.

Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε συνολικά 142 χρόνια φυλάκιση στον συμπρόεδρο του αντιπολιτευτικού κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών- HDP, Σελαχατίν Ντερμιτάς με τις κατηγορίες της διατάραξης της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους καθώς και τη διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας, όπως ανέφεραν δικαστικές πηγές, σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου Anadolu.



Ο Σελαχατίν Ντερμιτάς και η Φιγκέν Γιουξεκντάγκ – συμπρόεδροι του κόμματος- συνελήφθησαν μαζί με άλλους βουλευτές του HDP πέρυσι στο πλαίσιο της διερεύνησης της καταπολέμησης της τρομοκρατίας στη χώρα, όπως σημειώνεται.



Ο Εισαγγελέας της πόλη Ντιγιαρμπακίρ,  ζήτησε έως 142 χρόνια στη φυλακή για τον Ντερμιτάς και 83 χρόνια στην Γιουξεκντάγκ, δήλωσαν πηγές υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω των περιορισμών δηλώσεων στα μέσα ενημέρωσης.



Ο Ντερμιτάς κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές δραστηριότητες και επηρεασμό της κοινής γνώμης σε παραβιάσεις των νόμων και ηθική αυτουργία για τη διάπραξη εγκλήματος.



Οι ίδιες κατηγορίες απευθύνονται και την Φιγκέν Γιουξεκντάγκ, πέρα του ότι είναι μέλος μιας ένοπλης οργάνωσης, όπως απορρέεται από ομιλία της τον Οκτώβριο του 2015, αφού ανέφερε ως «μάρτυρες» τους τρομοκράτες του PKK, σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr