Συρία: Παγιδευμένο βυτιοφόρο εξερράγη στην πόλη Αζαζ- 43 νεκροί




Ιανουάριος 7, 2017. 18:04


Τρομοκράτες- τζιχαντιστές  παγίδευσαν με εκρηκτικά τεράστιο βυτιοφόρο το οποίο οδήγησαν  μέσα σε μια αγορά στην πόλη Αζάζ της Συρίας, κοντά στα τουρκικά σύνορα.



Από την έκρηξη του οχήματος σκοτώθηκαν τουλάχιστον 43 άτομα ενώ δεκάδες άλλα έχουν τραυματισθεί.


Η επίθεση χαρακτηρίζεται ως η πιο θανατηφόρα,  ξεπερνώντας τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Χαλέπι, από τον αριθμό των νεκρών και των εκτεταμένων ζημιών.


Το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (βρετανικών συμφερόντων) ανέφερε ότι τουλάχιστον έξι αντάρτες είναι μεταξύ των νεκρών, αλλά οι περισσότεροι από τα θύματα είναι άμαχοι.


Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν,  δήλωσε ότι δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση των σορών, λόγω ότι ορισμένα άτομα κάηκαν ολοσχερώς από την πύρινη λαίλαπα της έκρηξης.


Η έκρηξη  έγινε κατά τη διάρκεια της εύθραυστης πανεθνικής εκεχειρίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Ρωσίας και των ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.


Η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ στις 30 Δεκεμβρίου και έχει ως στόχο να προετοιμάσει το έδαφος για νέες ειρηνευτικές συνομιλίες στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστάνα, στην οποία θα συμμετέχει η Τουρκία,  το Ιράν και η ηγεσία της Συρίας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr