Η ‘καταναγκαστική εργασία’ μέτρο τιμωρίας στη Ρωσία από σήμερα



"Το μέτρο θα εφαρμοσθεί σε κρατούμενους που έχουν ποινές φυλάκισης από δύο μήνες έως πέντε χρόνια"


Ιανουάριος 1, 2017. 19:06

Η καταναγκαστική εργασία εφαρμόζεται από σήμερα στη Ρωσία ως μια νέα μορφή  εναλλακτικής τιμωρίας για ποινικά αδικήματα.




Το μέτρο θα εφαρμοσθεί σε κρατούμενους που έχουν ποινές φυλάκισης από δύο μήνες έως πέντε χρόνια και αφορά αδικήματα τα οποία δεν κατατάσσονται σε αυτά των εγκλημάτων.



Έτσι με τον τρόπο αυτόν θα επιτευχθεί ο σκοπός του σωφρονιστικού συστήματος, αφού δεν θα αποκόψει τον κρατούμενο από την κοινωνία και τις δραστηριότητες σε αυτήν, βοηθώντας όταν αποφυλακισθεί να ενταχθεί πάλι στο κοινωνικό σύνολο.



Μια άλλη σκέψη, σύμφωνα  με τους ειδικούς, όπως σημειώνει το Ria Novosti, είναι συγχρόνως ένα μέτρο για τη μείωση του υπερπληθυσμού των φυλακών της χώρας



Η επιλογή για ένταξη των κρατουμένων στο μέτρο αυτό ανήκει στον ίδιο τον κρατούμενο, από την άλλη πλευρά ο κρατούμενος θα λαμβάνει μισθό και θα έχει εγγυημένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται από τον Κώδικα Εργασίας. Θα ζούνε σε κοιτώνες και θα έχουν το δικαίωμα άδειας με αποδοχές, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr