Ο τουρκικός στρατός παρέλαβε τουφέκια εγχώριας κατασκευής





Ιανουάριος 11, 2017. 14:23

Με υπότιτλο: «Ξεκίνησε μια νέα εποχή στον τουρκικό στρατό- εξοπλίζεται με εγχώρια όπλα», τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει  τη δυνατότητα της χώρας να προμηθεύσει  στο στρατό όπλα, τα οποία παράγονται  στο εργοστάσιο όπλων στο Κιρίκκαλε, στην κεντρική Ανατολία.




«Η παράδοση του εθνικού  τουφεκιού στο πεζικό των ενόπλων δυνάμεων γίνεται με γνώμονα τη χρησιμοποίησή του με ασφάλεια», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ (Fikri Işık) (φωτό επάνω), προσθέτοντας ότι η Τουρκία εδώ και 14-15 χρόνια προσπαθεί να απεξαρτηθεί  από τους ξένους προμηθευτές αμυντικής βιομηχανίας.



Ο υπουργός υπενθύμισε ότι τα τουφέκια εθνικής παραγωγής είναι μια συνέχεια μιας προσπάθειας  που προκάλεσε  συναισθήματα σε άλλες χώρες αλλά είναι τώρα μια πραγματικότητα που δείχνει  τις δυνατότητες της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.




Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο διευθυντής της αμυντικής βιομηχανίας, Μουσταφά Τανριβέρντι (Mustafa Tanrıverdi) προσπάθησε να επωφεληθεί πουλώντας κρατικά μυστικά αλλά συνελήφθη για απιστία προς το κράτος.



Συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του ένα τουφέκι  MPT-76 που αναπτύχθηκε με την εγχώρια τεχνολογία και προσπάθησε να το πουλήσει έναντι ενός εκατομμυρίου και 100 χιλιάδων λιρών ( μάλλον, Τουρκίας), όπως σημειώνει το τουρκικό «Ensonhaber.com”.


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr