Σκόπια: Διαφωνία αλβανικού κόμματος με Γκρούεφσκι σε επιθέσεις κατά του Σόρος




Το VMRO και  το DUI με διαφορετικές απόψεις σχετικά με την «από-Σοροσο-ποίηση», γράφει το δημοσίευμα


Ιανουάριος 16, 2017. 18:00


Το αλβανικό κόμμα  της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση – DUI,  διαφωνεί  με το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι – VMRO-DPMNE,  στη διαδικασία «από-Σοροσο-ποίησης» [ νέος όρος και αυτός: ντε-σοροσοϊζάτσια- „десоросоизација“], η οποία ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Νίκολα Γκρούεφσκι.




Το αλβανικό DUI, όπως ανέφερε η τηλεόραση Alsat M,  ισχυρίζεται ότι έχει καλή συνεργασία με την Κοινωνία των Πολιτών και με την «Ανοικτή Κοινωνία» του ιδρύματος του Τζόρτζ Σόρος. 

Το DUI πιστεύει ότι  οι εθνικές επιλογές δεν αντιμετωπίζουν αμφιβολίες, όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ (από τον Σόρος)  και από τις δραστηριότητές τους.



«Οι ΜΚΟ θα πρέπει να είναι θέση να λειτουργούν ελεύθερα. Το ίδιο  ισχύει και με το «Ίδρυμα της Ανοικτής Κοινωνίας» του Σόρος [ στα κυριλλικά: Фондацијата Отворено општество (Сорос)]. 


Οι κρατικές αρχές θα πρέπει να αντιδράσουν μόνο εφ’ όσον υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησής τους ή εάν οι δραστηριότητές τους είναι παράνομες. Το DUI, θα συνεχίσει να έχει δίκαια συνεργασία με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) στη χώρα», δήλωσε το πρώτο από τα αλβανικά κόμματα στη χώρα.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο όρος  της ««από-Σοροσο-ποίησης» αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο λεγόμενο «μανιφέστο» που διάβασε ο Νίκολα Γκρούεφσκι,  μπροστά από τα Γραφεία της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής στις 17 Δεκεμβρίου.



Είναι μια λέξη που τελευταία  κυκλοφορεί  τόσο στα Σκόπια, όσο στη Βουλγαρία, την Αλβανία, αλλά και την Ουγγαρία.


Η στάση του DUI στο θέμα σχετίζεται στη διαδικασία έναρξης των διαπραγματεύσεων μεταξύ του VMRO-DPMNE  και του αλβανικού κόμματος για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη χώρα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr