Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Νίκολιτς στον Αμερικανό πρέσβη: Οι ΗΠΑ δημιούργησαν πολλά προβλήματα στο ΚόσοβοΟ πρόεδρος της Σερβίας (δ) είπε στον πρέσβη των ΗΠΑ ότι η Σερβία δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο

Ιανουάριος 18, 2017. 09:28


Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, δέχθηκε χθες τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Βελιγράδι, Κάιλ Σκότ, στον οποίο είπε ότι «κατανοεί ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν άνευ όρων ένα πράγμα του οποίου η δημιουργία έχει άμεση επιρροή» και ότι «η Ουάσιγκτον προκάλεσε  πολλά προβλήματα με την άσκηση της θέλησής τους», όπως σημειώνει το πρακτορείο Tanjug.Ο πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι μια τέτοια συμπεριφορά θα σταματήσει με τη νέα διακυβέρνηση που αναλαμβάνει στις ΗΠΑ.


Η δήλωση του προεδρικού γραφείου σημειώνει ότι ο Νίκολιτς είπε ότι «η διμερής συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι στο δρόμο προς την ανάκαμψη» και ότι ο ίδιος περιμένει οι σχέσεις Σερβίας – ΗΠΑ να αποκτήσουν ένα νέο πλαίσιο, όταν η νέα διακυβέρνηση των ΗΠΑ αναλάβει τη χώρα».


«Οι πολίτες μας αμφιβάλλουν εάν η Σερβία θα μπορούσε να έχει ίση μεταχείριση με ορισμένες άλλες χώρες, για τι οποίες φαίνεται να έχουν καλύτερη αντίληψη οι ΗΠΑ» και πρόσθεσε ότι συμπεριφορά της Πρίστινα για το τρένο που αναχώρησε το Σάββατο από το Βελιγράδι για την Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, αλλά δεν μπόρεσε να φθάσει στον προορισμό του και αυτό είναι ‘εντελώς απαράδεκτο’.


«Αυτοί (οι Αλβανοί ) θεωρούν ότι το τρένο είναι διακοσμημένο με σερβικά σημάδια και αυτό ήταν μια πρόκληση και κινήθηκαν εναντίον του με βόμβες και όπλα, χωρίς την έγκριση  της KFOR. Κανείς δεν θέτει το ερώτημα πώς στο Κοσσυφοπέδιο υπάρχουν ενδείξεις για τη λεγόμενη Μεγάλη Αλβανία και την προωθούν στο λαό,   και ότι ότι αυτή η παράλογη ιδέα είναι μια πρόκληση», δήλωσε ο Νίκολιτς.


Ο πρόεδρος είπε στον πρέσβη των ΗΠΑ ότι η Σερβία δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, ανεξάρτητα από τις πιέσεις που ασκούνται από τις μεγάλες δυνάμεις που προωθούν την ανεξαρτησία του.


Ο Σκοτ συμφώνησε με τον πρόεδρο ότι οι δύο πλευρές δεν μπορούν να πείσουν ο ένα τον άλλον όσον  αφορά το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου, αναφέρει η προεδρική δήλωση.--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: