Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ο πρόεδρος της Μολδαβίας ζήτησε την αντικατάσταση του πρέσβη στη Ρουμανία
Ιανουάριος 10, 2017. 19:19

Ο πρόεδρος της Μολδαβίας, Ιγκόρ Ντοντόν, αντέδρασε  στη δήλωση του πρέσβη της χώρας του στο Βουκουρέστι, Μιχάι Γκριμπίντσεα, σύμφωνα με τον οποίο ο πρόεδρος έχει παραβιάσει το Σύνταγμα


με την κατάργηση της μολδαβικής υπηκοότητας στον πρών πρόεδρο της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου, σημειώνει το βουλγαρικό ‘Fokus’ επικαλούμενο την τηλεόραση ‘Accent’ (AccentTV).“Μένω έκπληκτος που ορισμένοι πρέσβεις έχουν καταστεί υπερασπιστές των πολιτικών των χωρών στις οποίες έχουν αποσταλεί. Επιπλέον, προβαίνουν σε σχόλια προς την αρχή που τους τοποθέτησε στη θέση αυτή. Αυτό δείχνει είτε έλλειψη επαγγελματικών προσόντων ή πολιτικών τάσεων που βλάπτουν το κράτος.
 Προφανώς έχουν ξεχάσει σε ποια χώρα ανήκουν», δήλωσε ο Ντοντόν.Ο πρόεδρος της Μολδαβίας ζήτησε από την κυβέρνηση την αντικατάσταση του πρέσβη στο Βουκουρέστι.

«Πρέπει να αντικατασταθεί από κάποιον που καταλαβαίνει καλύτερα τα διπλωματικά καθήκοντα και συμφέροντα της Μολδαβίας», δήλωσε ο Ντοντόν.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr