Βενιαμίν Νετανιάχου: ‘Σωστός’ ο Τραμπ για το τείχος με το Μεξικό



  
Ιανουάριος 29, 2017. 08:44


Εκπρόσωπος του Ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε το Σάββατο ότι ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δεν σχολίασε τις σχέσεις ΗΠΑ με το Μεξικό όταν ο Ισραηλινός ηγέτης δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι «σωστός» που αποφάσισε να χτίσει τείχος κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού για να εμποδίσει την παράνομη μετανάστευση.




Η διευκρίνιση δόθηκε όταν Μεξικανοί αξιωματούχοι τηλεφώνησαν οργισμένοι στην Ιερουσαλήμ και απαίτησαν διευκρίνιση, όπως ανέφερε η εφημερίδα «Haaretz».



Νωρίτερα το Σάββατο, ο Νετανιάχου καλωσόρισε τους επαίνους του Τραμπ για το φράγμα ασφαλείας που έχτισε το Ισραήλ.



Αναφερόμενος στον νεόχτιστο φράχτη κατά μήκος των συνόρων  του Ισραήλ με την Αίγυπτο, ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι το μέτρο είχε «μεγάλη επιτυχία» για τους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από αφρικανικές χώρες.



«Ο πρόεδρος Τραμπ είναι σωστός. Έχτισα ένα τείχος κατά μήκος των νότιων συνόρων του Ισραήλ. Σταμάτησε όλη η παράνομη μετανάστευση. Μεγάλη επιτυχία. Μεγάλη ιδέα», έγραψε ο Νετανιάχου στο Twitter στην αγγλική γλώσσα.



Πηγή: Times of Israel
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr