Σκόπια: Καμία απόφαση από το πρώτο αλβανικό κόμμα για συμμετοχή σε κυβέρνηση



«Δεν υπάρχουν αρκετά επιχειρήματα- το DUI δεν αποφάσισε για συνασπισμό»

Ιανουάριος 30, 2017. 09:20

Σκόπια.

Δεκαπέντε λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, χθες, το DUI δεν έλαβε καμία απόφαση σε σχέση με οποιαδήποτε από τις πέντε επιλογές- συνασπισμό με το VMRO-DPMNE,  με το κόμμα SDSM ή σε μια ευρεία συμμαχία της αντιπολίτευσης ή νέες εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση (DUI) Μπουγιάρ Οσμάνι, μετά τη σύνοδο της κεντρικής προεδρίας του κόμματος, γράφει η σλαβική εφημερίδα Ούτρινσκι Βέσνικ.




«Σε λίγες εβδομάδες στο DUI θα ξεκινήσει μια διεξοδική διαδικασία διαβούλευσης με διάφορα φόρουμ στο εσωτερικό του κόμματος και με τους φίλους μας  εκτός του κόμματος και από τη διεθνή κοινότητα, για να συζητήσουν σχετικά με τις πέντε προτάσεις τις οποίες ο πρόεδρος Αλί Αχμέτι πρότεινε μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 11ης Δεκεμβρίου», δήλωσε ο Οσμάνι.



Η συζήτηση, συνέχισε, ήταν πολύ χρήσιμη, εποικοδομητική και καλοπροαίρετη ώστε να ληφθεί η καλύτερη απόφαση για όλους τους πολίτες της χώρας.



Ο εκπρόσωπος του DUI ανέφερε ότι το κόμμα έχει κάνει μια σημαντική συμφωνία που υπογράφηκε από τα αλβανικά κόμματα.



Τις τρεις τελευταίες ημέρες το αλβανικό κόμμα DUI είχε αρχίσει διαβουλεύσεις και συζητήσεις με εκπροσώπους του VMRO-DPMNE και του SDSM, για να σχηματίσει κυβέρνηση.



Η προθεσμία για να σχηματισθεί νέα κυβέρνηση με το VMRO-DPMNE λήγει τα μεσάνυχτα της 29ης Ιανουαρίου (έληξε). Η εντολή είχε δοθεί στο πρώτο κόμμα VMRO-DPMNE, στις 9 του μήνα να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, σημειώνει το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr