Ο ΥΠΕΞ Σερβίας κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Γιασέρ Αραφάτ




Ιανουάριος 8, 2017. 08:54

Ραμάλα.

Ο Σέρβος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στην Παλαιστίνη, κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Γιασέρ Αραφάτ.




Ο Σέρβος υπουργός τόνισε  για άλλη μια φορά ότι ο Γιασέρ Αραφάτ  ήταν μεγάλος φίλος της Γιουγκοσλαβίας και ιδιαίτερα με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, Γιόσιπ Μπροζ Τίτο.



Ο Ντάτσιτς συναντήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Παλαιστίνη με κορυφαίους Παλαιστίνιους αξιωματούχους, τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον υπουργό Εξωτερικών Ριάν αλ Μαλίκι, με τον οποίο συζήτησε τις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Σερβίας και της Παλαιστίνης, την οικονομική συνεργασία καθώς και για τρέχοντα διεθνή ζητήματα.



Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών παρευρέθη το βράδυ στο Ναό της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού στη Βηθλεέμ, από όπου συνεχάρη τους πολίτες της Σερβίας για τα Χριστούγεννα (η Σερβία γιορτάζει με το παλαιό ημερολόγιο).



Κατά την επίσκεψή του στην Ιερουσαλήμ με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.
Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του στις 5 Ιανουαρίου, ο Ντάτσιτς πήγε στο Ισραήλ, όπου επισκέφθηκε το Μνημείο του Ολοκαυτώματος «Yad Vashem’ στην Ιερουσαλήμ. (Tanjug)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr