Σκόπια: «Ο Κοτζιάς είδε τον Νίμιτς στη Νέα Υόρκη- ούτε λέξη τι είπαν»



Το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων τονίζει ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν ανέφερε λέξη για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε  με τον μεσολαβητή για το όνομα, στη Νέα Υόρκη

Ιανουάριος 8, 2017. 18:34

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, πριν από δύο ημέρες συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον μεσολαβητή στις συνομιλίες για το όνομα, Μάθιου Νίμιτς, αλλά με ένα σύντομο



 μήνυμα στο Twitter το ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών επιβεβαίωσε μόνο την συνάντηση- δίχως να αναφερθεί το περιεχόμενο της, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



Και συνεχίζει: 


Η συνάντηση Νίμιτς- Κοτζιά ήταν μέρος του ταξιδιού του Έλληνα υπουργού των Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη, για το ζήτημα της Κύπρου, πριν από τη διάσκεψη της Γενεύης.



Όπως ανακοινώθηκε πριν από το ταξίδι, το όνομα είχε ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη του Κοτζιά.
Η ελληνική εφημερίδα «Καθημερινή» έγραψε πρόσφατα ότι ο Νίμιτς είναι έτοιμος να ενεργοποιήσει  εκ νέου τις διαπραγματεύσεις με τις δύο πλευρές, μετά τις εκλογές στα Σκόπια και εφ’ όσον σχηματισθεί η νέα κυβέρνηση.



Η ελληνική πλευρά, ωστόσο, αναμένει μια σταθερή κυβέρνηση στα Σκόπια,  που να μπορεί να διαπραγματευθεί την επίλυση της διαφοράς του ονόματος.


Διπλωματικές μας πηγές (γράφει το σλαβικό δημοσίευμα) αναφέρουν ότι «η πιθανή άφιξη του Νίμιτς  θα αποτελούσε μια καλή αρχή για την εν λόγω δραστηριότητα», προσθέτοντας ότι για αυτό θα έπρεπε να έχει προσκληθεί από τις αρχές μας, αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να προβεί σε τέτοια ενέργεια.



Τα πράγματα θα αποσαφηνιστούν σε λίγες εβδομάδες.


Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, δεν αναφέρθηκε καν στη συνάντηση που είχε με τον Νίμιτς στη Νέα Υόρκη, έκανε ωστόσο γνωστό ότι συναντήθηκε με πολλά μέλη της ομάδας του νέου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, «ενώ είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας Τραμπ είναι Αμερικανοί ελληνικής καταγωγής που γνωρίζουν άριστα τα προβλήματα της Ελλάδας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr