Βουλγαρία: Απερρίφθη αίτημα τουρκικού κόμματος για προεκλογική εκστρατεία στη μητρική γλώσσα




«Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκλεισε την αναφορά σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία στη μητρική γλώσσα»




Ιανουάριος  25, 2017. 15:01


Η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποφάσισε να κλείσει  το αίτημα για την υποστήριξη του αιτήματος  για τη χρήση της μητρικής γλώσσας στη Βουλγαρία.




Αυτό αποφασίσθηκε με μεγάλη πλειοψηφία κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος VMRO της Βουλγαρίας.



Η αίτηση είχε υποβληθεί από τον Ιλχάν Κιουτσούκ του (τουρκικού)  κόμματος του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (ДПС) που ισχυρίσθηκε ότι  παραβιάζονται τα δικαιώματα πολλών ψηφοφόρων της Βουλγαρίας. Στόχος του αιτήματος ήταν να επιτραπεί η χρήση της μητρικής (τουρκικής) γλώσσας κατά την προεκλογική περίοδο στη χώρα.



Τα μέλη της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συντάχθηκαν γύρω από την ιδέα ότι το θέμα αυτό αποτελεί αρμοδιότητα των κρατών μελών και δεν μπορεί να αποφασισθεί σε επίπεδο Βρυξελλών.



Το Σύνταγμα της Βουλγαρίας προσδιορίζει τη βουλγαρική γλώσσα ως επίσημη γλώσσα και ο εκλογικός κώδικας ορίζει σαφώς ότι η προεκλογική εκστρατεία διεξάγεται στη  βουλγαρική γλώσσα.



Κατά τη συνάντηση αποφάνθηκε ότι η Βουλγαρία δεν παραβιάζει καμία εθνική η ευρωπαϊκή νομοθεσία, σημειώνει το «News.bg».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr