Βουλγαρία: Ο Αμερικανός πρέσβης δεν πιστεύει ότι η Βουλγαρία θα περάσει στη ρωσική σφαίρα επιρροής




Ιανουάριος 29, 2017. 20:17


Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν  να διαιρέσουν τον κόσμο σε ζώνες επιρροής και η Βουλγαρία να ενταχθεί στη ρωσική.




Αυτό ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Σόφια, Έρικ Ρούμπιν σε ραδιοφωνική εκπομπή το Σάββατο. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η δέσμευση των ΗΠΑ στη Βουλγαρία σε όλους τους τομείς θα συνεχίσει να εμβαθύνει και κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για αυτό», τόνισε.



Ο ίδιος δήλωσε ακόμη, ότι θα προσπαθήσει να υπάρξει μια συνάντηση κορυφής μεταξύ των δύο χωρών, όπου ενδεχομένως θα συναντηθούν οι δύο αρχηγοί κρατών, Ντόναλντ Τραμπ και Ρούμεν Ράντεφ.


Ο Ρούμπιν σημείωσε επίσης, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες περιμένουν από τη Βουλγαρία να εκπληρώσει τη δέσμευσή της στο ΝΑΤΟ,  για αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 2% του ΑΕΠ.



Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Τραμπ ότι η Συμμαχία είναι μια ‘παμπάλαια’ οργάνωση, δήλωσε ότι ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι είναι δυσαρεστημένος με τις καταστάσεις  στις οποίες ο Οργανισμός δεν προνόησε  τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των μελών της Συμμαχίας και θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο  προς την κατεύθυνση αυτή, όπως σημειώνει το βουλγαρικό «mediapool.bg»


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr