Αίγυπτος: Ο πρόεδρος Σίσι θα βοηθήσει σε ανέγερση Εκκλησίας και Τζαμιού





Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι με τον Πάπα Ταουάδρο τον Β΄ (αριστερά) στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων των Κοπτών (7 Ιανουαρίου)


Ιανουάριος 7, 2017. 17:36

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι ανακοίνωσε την Παρασκευή την ανέγερση της μεγαλύτερης  Εκκλησίας και του μεγαλύτερου Τεμένους στη νέα πρωτεύουσα στο ερχόμενο έτος και ότι θα είναι ο πρώτος που θα προσφέρει χρήματα για τα έργα αυτά.



Ο Αλ Σίσι έκανε την ανακοίνωση την Παρασκευή το βράδυ στην επίσκεψή του στον καθεδρικό ναό των Κοπτών στο Κάιρο για τις γιορτές των Χριστουγέννων των Κοπτών που είναι στις 7 Ιανουαρίου (σήμερα), ενώπιον του Πάπα των Κοπτών Ταουάδρο τον Β΄.



Ο Αιγύπτιος πρόεδρος ζήτησε, επίσης, συγνώμη για την καθυστέρηση στην ανοικοδόμηση όλων των εκκλησιών που πυρπολήθηκαν κατά την ανατροπή του Ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013.



Επίσης, ο πρόεδρος αλ Σίσι διαβεβαίωσε ότι με εξαίρεση μίας εκκλησίας στην Άνω Αίγυπτο και μίας στο Σινά, όλες οι άλλες που υπέστησαν ζημιές από τους φανατικούς έχουν ανασκευασθεί.



Τόνισε ακόμη, ότι ο Πάπας δεν έθιξε στο λόγο του το θέμα των κατεστραμμένων εκκλησιών «αν και θεωρώ ότι ήταν σωστό να το κάνει», όπως είπε.



Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, υποστήριξε ότι η ποικιλομορφία και  οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων έχουν δημιουργηθεί από τον Θεό και θα πρέπει να διατηρούνται.


«Μόνο η ομορφιά έχει θέση ανάμεσά μας, η ασχήμια δεν έχει θέση εδώ», είπε χαρακτηριστικά.


«Η Αίγυπτος θα εξάγει το καλό και το φως, βοηθώντας όλους τους ανθρώπους, θα διδάξει στην περιοχή και στον κόσμο την αγάπη, την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Η Αίγυπτος θα είναι μεγάλη, εάν όλοι συμφωνήσουν στα πιστεύω της τιμής, της πίστης και της ειρήνης», τόνισε.



«Τώρα που βρίσκομαι σε ένα από τους Οίκους του Θεού, προσεύχομαι ο Θεός να σας σώσει και να σώσει την Αίγυπτο, ώστε να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στη χώρα μας, κατέληξε ο Σίσι.



Είναι η τρίτη φορά που ο αλ Σίσι επισκέπτεται  επίσημα τον καθεδρικό ναό των Κοπτών.
Τον περασμένο μήνα, ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 28 άτομα και τραυμάτισε πάνω από 40 κατά τη διάρκεια προσευχής σε μια εκκλησία του Καΐρου.



ahramonline
-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr