Η Συρία κατήγγειλε το Ισραήλ στον ΟΗΕ




Ιανουάριος 13, 2017. 20:45

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας απέστειλε καταγγελία στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να καταδικασθεί το Ισραήλ για την επίθεσή του σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στα περίχωρα της Δαμασκού.




Στην επιστολή αυτή προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, αναφέρει ότι το Ισραήλ διαπράττει συνεχώς επιθέσεις κατά της Συρίας από την αρχή  του ‘πολέμου κατά της τρομοκρατίας στη χώρα’, όπως σημειώνεται.



Οι αρχές στη Δαμασκό ανακοίνωσαν ότι έγινε «ένα άνευ προηγουμένου έγκλημα του σιωνιστικού καθεστώτος» και  δήλωσαν ότι η επίθεση αυτή δεν θα μείνει αναπάντητη.



Το ισραηλινό δημοσίευμα - cursorinfo.co.il- επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι ισραηλινό αεροσκάφος F-35 που φέρει πολλαπλό σύστημα πυραύλων έπληξε το αεροδρόμιο Μέζε στη Δαμασκό.



Τα μέσα ενημέρωσης της Συρίας αναφέρουν ότι συγχρόνως με την αεροπορία,  ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε από το ισραηλινό έδαφος πυραύλους επιφανείας- επιφανείας.



Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η ζημιά που προκλήθηκε είναι μεγάλη, αφού ξέσπασε πυρκαγιά και καταστράφηκαν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις.



Για νεκρούς και τραυματίες δεν υπάρχουν πληροφορίες, αλλά από βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται ότι ένας μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων έφθασε στον τόπο που επλήγη.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr