Σκόπια: Η πολιτική πλατφόρμα μπερδεύει τα αλβανικά κόμματα



φωτό από τη συνάντηση των ηγετών των αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων με τον Έντι Ράμα

Ιανουάριος 12, 2017. 17:34

«Τρεις υπογραφές από τρία αλβανικά κόμματα για μια κοινή πλατφόρμα, τρεις ερμηνείες για αυτήν», γράφει το αλβανικό  ‘Portalb’ των Σκοπίων, παρουσιάζοντας ασάφειες και κενά  που υπάρχουν τόσο μεταξύ των αλβανικών κομμάτων, όσο και μεταξύ των Αλβανών ψηφοφόρων για την περιβόητη  ‘συνεννόηση’ τους.




« Η κοινή πλατφόρμα είναι ένας κατάλογος αποτυχημένων πρακτικών των προηγούμενων κομμάτων και προβληματισμός των νέων. Στόχος είναι να γίνει μια συνισταμένη των επιδιώξεων των Αλβανών», είπε ο επικεφαλής του BESA Μπιλάλ Κασάμι σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή στην ‘Portalb’.



φωτό από τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι

«Ήταν μια σημαντική – πρώτη φάση συναίνεσης, στα θέματα που μας απασχολούν, ως προϋπόθεση για την έναρξη συζήτησης μεταξύ Αλβανών και Σλάβων και πρέπει να τελειώνουμε με τα θέματα αυτά γιατί ένα τέτοιο ανοικτό ζήτημα ακρωτηριάζει τη χώρα και όλους τους πολίτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του DUI,  Μπουγιάρ Οσμάνι.



Παρά τις συναντήσεις των ηγετών των αλβανικών κομμάτων με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας αλλά και με τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, διαφαίνεται ότι η λεγόμενη κοινή αλβανική πλατφόρμα αποδίδεται με διαφορετική ερμηνεία από τα τρία αλβανικά κόμματα, τώρα που η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης δόθηκε στο πρώτο σλαβικό κόμμα στη χώρα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr