Σκόπια: Ο Γκρούεφσκι φοβάται τις μεθοδεύσεις του Σόρος





«Κυβέρνηση ναι, αλλά όχι με οποιαδήποτε τίμημα», δήλωσε ο Γκρούεφσκι στην εφημερίδα Ντνέβνικ


Ιανουάριος 9, 2017. 09:02


Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, πρέπει να δώσει, σήμερα, εντολή  για τον σχηματισμό κυβέρνησης στα κόμματα που εισήλθαν στο κοινοβούλιο.



Το Σάββατο, τα αλβανικά κόμματα στο νοτιο σλαβικό κράτος, εξέφρασαν τις θέσεις τους με τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν σε μια νέα κυβέρνηση.


Η κατάσταση αυτή τέθηκε προς συζήτηση στον πρόεδρο του πρώτου κόμματος (VMRO-DPMNΕ), Νίκολα Γκρούεφκι.


«Θα προσπαθήσω να σχηματίσω κυβέρνηση, αλλά όχι με οποιαδήποτε τίμημα», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Dnevnik» ο επικεφαλής του VMRO-DPMNΕ.



Αναφερόμενος στην πλατφόρμα που δημοσίευσαν τα αλβανικά κόμματα, δήλωσε ότι δημιουργείται ένα κλίμα το οποίο υπήρξε και στο παρελθόν, αλλά τώρα προωθείται με μεγάλη δημοσιότητα  καθώς χρηματοδοτείται  από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) στη χώρα, που επιβιώνουν από την οργάνωση του Τζορτζ Σόρος την «Open Society Institute», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ορισμένοι πολιτικοί και διπλωμάτες καθοδηγούνται από την οργάνωση αυτή.


Ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συνεργασία με το αλβανικό κόμμα DUI καθώς και με τα άλλα αλβανικά κόμματα.


Επεσήμανε, ακόμη, ότι εάν τα αλβανικά κόμματα δεν συνεργασθούν με το πρώτο κόμμα, που αποτελεί παράδοση στη χώρα, και συνεργασθούν με το δεύτερο, αυτό  θα σημάνει  την καθιέρωση νέων πρακτικών και «θα πρέπει να προσαρμοσθούμε σε νέα δεδομένα που θα έχουν συνέπειες όχι μόνο στο σήμερα αλλά και στο μέλλον».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr