Παλαιστινιακή Αρχή: Κήρυξη πολέμου η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ




Ιανουάριος 9 , 2017. 17:18

Οι ηγέτες της Παλαιστινιακής Αρχής σκληραίνουν τη ρητορική τους ως προς τις δηλώσεις των εκπροσώπων της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, ότι θα μεταφέρουν την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.




Οι Παλαιστίνιοι δήλωσαν ότι μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κήρυξη πολέμου.
Οι ιεροκήρυκες στα τεμένη στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια έλαβαν εντολή να αφιερώσουν τους λόγους τους την Παρασκευή σε αυτό το ενδεχόμενο.



Η πληροφορία για την πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης  δημοσιεύθηκε στην αραβική εφημερίδα «Αλ Χαγιάτ» που εκδίδεται στο Λονδίνο.


Το δημοσίευμα αυτό έγραψε ότι οι Παλαιστίνιοι στράφηκαν προς τη ρωσική και την αιγυπτιακή ηγεσία για να αποσαφηνίσουν τις προθέσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος να υλοποιηθεί μια τέτοια απόφαση.


Εμπειρογνώμονες Παλαιστίνιοι είναι πεπεισμένοι ότι ένα τέτοιο βήμα θα οδηγούσε σε ταραχές στο έδαφος της Παλαιστινιακής Αρχής.


Ισχυρίζονται ότι η μεταβολή του καθεστώτος της ιερής πόλης για τους μουσουλμάνους συνεπάγεται  κρίση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του μουσουλμανικού κόσμου, σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα.


Σημειώνεται ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ το 1996 αποφάσισε την μετακόμιση της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, αλλά οι πρόεδροι Μπίλ Κλίντον, Τζορτζ Μπους και Μπαράκ Ομπάμα ανέβαλαν συνεχώς την εφαρμογή του ψηφίσματος.

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr