Νίκολιτς: Εάν απειληθούν οι Σέρβοι θα στείλουμε στρατό στο Κοσσυφοπέδιο




«Νίκολιτς: Η Σερβία είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στο Κοσσυφοπέδιο», έχει τίτλο το σερβικό  Beta

Ιανουάριος 15, 2017. 19:51

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, δήλωσε ότι η Σερβία είναι έτοιμη να στείλει ένοπλες δυνάμεις στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, εάν τεθεί σε κίνδυνο ο σερβικός πληθυσμός.




«Εάν σκοτωθούν Σέρβοι, ναι», είπε ο Νίκολιτς στο ερώτημα εάν η Σερβία είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.



Ο Νίκολιτς μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την Ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο  του Στρατού της Σερβίας, δήλωσε ότι η Σερβία δεν θέλει πόλεμο ότι δεν θα επιτεθεί, αλλά ως χώρα έχει συνταγματική υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες της.



Ο πρόεδρος της Σερβίας πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε πρόκληση από την Πρίστινα να προκαλέσει σύγκρουση θα αποτύχει.



Η συνεδρίαση του Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε μετά τις πρόσφατες τεταμένες σχέσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, όταν δεν εδόθη άδεια από τις αλβανικές αρχές,  σε σερβικό τρένο να φθάσει στην πόλη Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα και αναγκάσθηκε να επιστρέψει στο Βελιγράδι, σύμφωνα με το σερβικό ‘Beta’.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr