Ξάδελφος του Καντάφι: Στόχοι της Δύσης η Τουρκία και το Ιράν




«Στους στόχους της Δύσης είναι η Τουρκία»

Ιανουάριος 30, 2017. 19:05


Ο Αχμέντ Καντάφι,  ξάδελφος του ανατραπέντος ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι,  ισχυρίσθηκε ότι η Τουρκία και το Ιράν έχουν γίνει στόχοι της Δύσης, σημειώνει το τουρκικό ‘Haber 3’.




Ο Αχμέντ Καντάφι, πρώην στρατηγός του λιβυκού στρατού,  μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση NTV, είπε ότι οι αεροπορικές δραστηριότητες της Ρωσίας, ανακόπτουν τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή.



Ο Καντάφι χρησιμοποίησε τις ακόλουθες φράσεις:


«Δεν θέλουν να υπάρχει ηγέτης στη Δυτική Αφρική, στη Λιβύη. Αφάνισαν το Ιράκ. Τώρα επιτίθενται στη Συρία και την Υεμένη. Στην πραγματικότητα, στόχος τους θα μπορούσε να είναι η Τουρκία και το Ιράν».



Ο Καντάφι ωστόσο διευκρίνισε: 


«Η μεγάλη κρίση στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική μπορεί να αποφευχθεί», και εξήγησε: «Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, διατάραξε τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή και εμπόδισε δολοφονίες στη Συρία. Η Ρωσία κατάφερε να δημιουργήσει σταθερότητα στην περιοχή».



Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα παραδέχθηκε: «Κάναμε λάθος», για την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι και στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη από το λιβυκό λαό. 


«Εξαιτίας της σύγκρουσης στη Λιβύη από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν την περιοχή και ζήτησαν καταφύγιο στη Δυτική Ευρώπη».


Πρόσθεσε ότι  «τα μεγάλα τρομερά γεγονότα δεν έχουν ακόμη τελειώσει»…
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr