«Οι αρχές των ελληνικών νησιών ζήτησαν από την ΕΕ για είσοδο χωρίς βίζα για Ρώσους»




«Οι αρχές των ελληνικών νησιών ζήτησαν από την ΕΕ σχετικά με την είσοδο χωρίς βίζα για τους Ρώσους», γράφει το ρωσικό δημοσίευμα


Ιανουάριος 26, 2017. 13:42

Μόσχα.

Οι ελληνικές αρχές των νησιών του Αιγαίου, ζήτησαν από τους ηγέτες της ΕΕ να επιταχύνουν την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος για την είσοδο χωρίς θεώρηση των τουριστών από το έδαφος της Τουρκίας. Οι νέοι κανόνες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν. Αυτό αναφέρθηκε από τον Σύνδεσμο Tour Operators της Ρωσίας, γράφει το Ria Novosti.




Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος απέστειλε επιστολή στον Επίτροπο της ΕΕ για τη Μετανάστευση, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, με την οποία προτείνει η πρωτοβουλία να ξεκινήσει το Μάρτιο του τρέχοντος έτους.



Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η κίνηση αυτή θα βοηθήσει στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης για μια σειρά από νησιά , όπως η Κως, Λέσβος, Χίος, Σάμος, τα οποία υφίστανται ζημίες λόγω της μείωσης του ξένου τουριστικού ρεύματος που προκλήθηκε  από τη μεταναστευτική κρίση.



Αναμένεται ότι οι τουρίστες θα φθάνουν στα λιμάνια των ελληνικών νησιών στο πλαίσιο των δρομολογίων κρουαζιέρας που ξεκινούν από τις τουρκικές πόλεις της Αλικαρνασσού και της Σμύρνης.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr