Στα Τίρανα ποδοπατήθηκε η σερβική σημαία για τη σύλληψη του Χαραντινάι




Ιανουάριος 7, 2017. 09:28

Η σερβική σημαία ποδοπατήθηκε από Αλβανό μπροστά από τη γαλλική πρεσβεία, στην πρωτεύουσα της Αλβανίας Τίρανα για να διαμαρτυρηθεί για τη σύλληψη του πρώην 



πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου και μέλους του UCK, Ραμούς Χαραντινάι, από τις γαλλικές αρχές.



Σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘BalkanWeb’ ένας νέος άνδρας ονόματι Λιέοναρντ Ντεντάι ποδοπάτησε  τη σερβική σημαία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του Χαραντινάι, κρατώντας στα χέρια του τη γαλλική σημαία που έγραφε  στα γαλλικά «Je suis Haradinaj».




Αντίδραση του Βελιγραδίου



Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε διαμαρτυρία κατά της πράξης αυτής που βεβήλωσε τη σημαία της Δημοκρατίας της Σερβίας, μπροστά από τη γαλλική πρεσβεία στα Τίρανα, γράφει το σερβικό πρακτορείο Tanjug.



Στη συνέχεια προέβη σε προφορική διαμαρτυρία προς τον επιτετραμμένο της Αλβανίας στο Βελιγράδι Τζελιάλι Φεϊζι, με το αίτημα οι αλβανικές αρχές να βρουν το δράστη, και να εφαρμοσθεί ο νόμος που προβλέπεται από τις αλβανικές αρχές  και να γίνει ενημέρωση του Βελιγραδίου για την έκβαση της δίκης.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr