Μεγάλη δυσαρέσκεια στα Σκόπια από τις ‘διορθώσεις’ του Αντόνιο Ταγιάνι






«Επιστολή του ψευδομακεδονικού «μανιφέστου» στον Ταγιάνι- η Ψευδομακεδονία και οι ψευδομακεδόνες δεν είναι ένας γεωγραφικός όρος», έχει τίτλο το δημοσίευμα.

Ιανουάριος 30, 2017. 17:34

Skopje.

Η οργάνωση  του ψευδομακεδονικού «Μανιφέστο» απευθύνεται στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:


«Κύριε Ταγιάνι σας συγχαίρουμε για το λαμπρό ευρωπαϊκό αξίωμα, αλλά η Ψευδομακεδονία και οι Ψευδομακεδόνες είναι εντελώς απογοητευμένοι με εσάς. Εσείς, που κατά την επίσκεψή σας , εδώ, πέρυσι, μας αποκαλέσατε με το συνταγματικό μας όνομα, τώρα που λάβατε αυτή τη θέση στην ΕΕ, λόγω των Ελλήνων, αλλάξατε αστραπιαία τη θέση σας λέγοντας ότι η Ψευδομακεδονία και οι Ψευδομακεδόνες είναι ένα μέρος της γεωγραφικής  περιοχής της  Μακεδονίας.



Έτσι αρχίζει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, που επικαλείται τις αντιδράσεις του  λεγόμενου ψευδομακεδονικού "Μανιφέστο"- μια "εθνικιστική",  προπαγανδιστική ομάδα Σλάβων των Σκοπίων.

Το δημοσίευμα κατηγορεί τον Ταγιάνι ότι εμπλέκεται και αυτός προσωπικά "στο σχέδιο γενοκτονίας για την εκκαθάριση της συλλογικής και ιστορικής μνήμης ενός ολόκληρου λαού – του ψευδομακεδονικού".

 Συνεχίζει λέγοντας ότι ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου,  το κάνει αυτό για να έχει την εύνοια των Ελλήνων, αφού ισχυρίζεται ότι οι Μακεδόνες  Φίλιππος και Αλέξανδρος ήταν Έλληνες.

«Ταγιάνι: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας και συνέβαλε στην οικοδόμηση της Ευρώπης», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων στις 27/1 –makfax.com.mk.

«Έχετε διαβάσει τους αρχαίους ιστορικούς, τους Φιλιππικούς του Δημοσθένη για να δείτε τι έλεγαν τότε οι Έλληνες για τους Μακεδόνες , όπως και τώρα,  τι λένε για τους Ψευδομακεδόνες; Πιστεύετε, πράγματι, ότι η Ψευδομακεδονία και οι ψευδομακεδόνες αποτελούν μόνο έναν γεωγραφικό όρο και τίποτε παραπέρα, και αυτές θα είναι οι σκέψεις σας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο;  
 Πρέπει να γνωρίζετε ότι για περισσότερο από έναν αιώνα η Ευρώπη των ισχυρών καταπιεστών προσπάθησαν να καταστρέψουν τη ψευδομακεδονική ταυτότητα (των Σλάβων) και σωματικά και πνευματικά με τις συνθήκες των Βερσαλιών, του Παρισιού, του Βερολίνου, του Αγίου Στεφάνου, του Βουκουρεστίου…»



Θα συνεχίσει :

«Ξέρετε κύριε Αντόνιο Ταγιάνι ποιος έδωσε την πρώτη εμπειστατωμένη ιδέα της ενωμένης Ευρώπης; Δεν ξέρετε. Κανείς δεν το ξέρει στο ένδοξο κοινοβούλιό σας. Θα σας το πούμε εμείς. Επί δύο αιώνες λένε στο γαλλικό κοινοβούλιο για τον μεγάλο Βίκτορα Ουγκώ, που κανένας δεν είναι αντάξιός σας. Καλά, αυτός,  ήταν ένα οραματιστής όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος, όπως λέτε, υπερασπίστηκε τα σύνορα της Ευρώπης από τη βάρβαρη Ανατολή.

 Το σχόλιο στο Twitter του Ταγιάνι στα ελληνικά, έκοψε τα φτερά των Σλάβων των Σκοπίων


Αλλά εδώ είναι το λάθος, που λέτε την Ανατολή ως βαρβαρότητα,  ενώ αυτή που είχε υψηλό πολιτισμό. 
Και δεν εκστράτευσε προς τα βόρεια για να κατακτήσει τη βάρβαρη Ευρώπη. 

Αλλά τη σωστή  λέξη την είπε ο Ουγκώ. Ήταν οραματιστής, ανθρωπιστής, κοσμοπολίτης, λέξεις που δεν σας αρέσει εσάς τις Βρυξέλλες, ως στενοκέφαλοι, αλαζόνες, γραφειοκράτες που απαγορεύουν την ύπαρξη των ψευδομακεδόνων που θέλουν να διατηρήσουν την ταυτότητα και την ιστορική μνήμη.


Οι ψευδομακεδόνες,  είτε σας αρέσει εσάς και τους Έλληνες ( και οποιαδήποτε άλλους) θα υπάρχουν ως αρχέγονο έθνος με αυθεντικό όνομα και ταυτότητα», τονίζει το ‘ψευδομακεδονικό μανιφέστο’ που προσπαθεί να ριζώσει στο σλαβικό πληθυσμό την καταγωγή του από τον …Μέγα Αλέξανδρο.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr