Τουρκία: Τρομοκρατική επίθεση στη Σμύρνη- δύο νεκροί




Ιανουάριος 5, 2017. 19:04

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη, την Πέμπτη,  μπροστά από αστυνομικό φυλάκιο στο κεντρικό δικαστικό κτήριο της περιοχή Μπαϊρακλή της Σμύρνης , ενώ αρκετοί τρομοκράτες προσπάθησαν να εισβάλλουν στο κτήριο με αυτόματα όπλα.




Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ένας αστυνομικός και ένα κλητήρας σκοτώθηκαν στην επίθεση, ενώ επτά ακόμη άτομα τραυματίσθηκαν.


Ο διοικητής της Σμύρνης, Ερόλ Αγιλντίζ, είπε ότι ένας αστυνομικός παρατήρησε το παγιδευμένο όχημα. Κατά την παρέμβασή του, οι τρομοκράτες πυροδότησαν το όχημα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή, όπου βρίσκονται πολλά γραφεία. Ωστόσο, αποφεύχθηκαν μεγαλύτερες ζημιές και θύματα.



Ο Αγιλντίζ είπε ότι άλλο ένα παγιδευμένο όχημα εκτονώθηκε στην περιοχή ενώ τουλάχιστον  δύο αυτόματα τουφέκια και ένας εκτοξευτής χειροβομβίδων (RPG) και οκτώ χειροβομβίδες κατασχέθηκαν από τους τρομοκράτες.



Τα αρχικά στοιχεία δείχνουν ότι η επίθεση στο δικαστικό μέγαρο της Σμύρνης  έγινε από τρομοκράτες του PKK, σύμφωνα με τον Αγιλντίζ.



Ενώ δύο τρομοκράτες σκοτώθηκαν στη διαδικασία, οι ένοπλες συγκρούσεις συνεχίσθηκαν μεταξύ της αστυνομίας και των τρομοκρατών κοντά στο κτήριο του Δικαστικού Μεγάρου,  αλλά και μέσα σε αυτό.



Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στο τέλος της βάρδιας σε θύρα του Δικαστηρίου που χρησιμοποιείται από τους δικαστικούς, τους εισαγγελείς και τους υπαλλήλους του Δικαστικού Μεγάρου, κοντά σε αφετηρία λεωφορείων.



Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο κοντινό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου ‘Ege’.
Η αστυνομία έλαβε μέτρα σε επίπεδο πόλης και  δημιουργήθηκαν πολλά σημεία ελέγχου σε μεγάλους οδικούς άξονες της πόλης, όπως δημοσιεύει η Daily Sabah.



Προγραμμάτιζαν μεγάλη σφαγή




Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Βεϊσί Καϊνάκ είπε στο πρακτορείο Reuters ότι οι τρομοκράτες προγραμμάτιζαν στη Σμύρνη μεγάλη σφαγή και αυτό τεκμαίρεται από  την ποσότητα των όπλων που βρέθηκαν στο χώρο της τρομοκρατικής επίθεσης.



Ο ίδιος δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα σταματήσει την τουρκική στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία και το Ιράκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι τρομοκράτες ενδέχεται να είναι μέλη του ‘Ισλαμικού κράτους’- Daesh
Άλλα δημοσιεύματα, ωστόσο,  σημειώνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση του PKK. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινισθεί η ταυτότητα των δραστών.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr