Τουρκία: «Το Ιντσιρλίκ δεν είναι βάση του ΝΑΤΟ, αλλά, τουρκική»




Ιανουάριος 6, 2017. 20:10

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ,  ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξη την Παρασκευή ότι η αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ της χώρας βρίσκεται υπό τουρκική κυριαρχία και δεν είναι βάση του ΝΑΤΟ.




Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «Χαμπέρ Τούρκ» είπε χαρακτηριστικά:  «Η βάση του Ιντσιρλίκ δεν είναι βάση του ΝΑΤΟ. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους. Μπορούν (οι ξένες δυνάμεις) να βρίσκονται εκεί με την άδεια της Τουρκίας».



Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει το δικαίωμα να κλείσει  τη στρατηγική στρατιωτική εγκατάσταση και προειδοποίησε τους συμμάχους της χώρας να είναι σαφείς στην καταπολέμηση του Daesh.
Τα σχόλια του Ισίκ, έρχονται σε μια στιγμή που η Τουρκία αμφισβητεί το ρόλο των ΗΠΑ που βρίσκεται στην ηγεσία του συνασπισμού εναντίον του Daesh στη Συρία.



Την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι απέφυγαν να υποστηρίξουν αεροπορικά τους Τούρκους και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην στρατιωτική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» στη Συρία κατά του Daesh, σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr