Σκόπια- Ποπόσκι: «Απαράδεκτη η ανάμειξη του Σόρος στην πολιτική της χώρας»




Η σλαβική ‘Telma’ αναφέρεται στο ιταλικό δημοσίευμα, όπου ο Ποπόσκι κατηγορεί τον Σόρος για ανάμειξη στην πολιτική της χώρας


Ιανουάριος 15, 2017. 18:45


Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ποπόσκι, κατηγόρησε τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, Τζορτζ Σόρος, ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων και ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα.



Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Verita» ο Ποπόσκι λέει ότι ο Σόρος μέσω του ‘Ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας’ στα Σκόπια (  «Фондацијата Отворено општество») «χρηματοδοτεί επί χρόνια πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις,  οι οποίες ασχολούνται με μη διαφανή τρόπο με την πολιτική, κάτι το οποίο δεν είναι αποδεκτό από εμάς», όπως είπε.



Σύμφωνα την σλαβική τηλεόραση ‘Telma ο Σόρος έχει δαπανήσει πάνω από $ 60 εκατομμύρια σε μη κυβερνητικές οργανώσεις προωθώντας ιδέες ξένες στις παραδόσεις του λαού.



Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον Ποπόσκι, είναι ότι υπάρχει μια μη φυσιολογική λειτουργία των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών (ΜΚΟ) αφού το 90% από αυτές χρηματοδοτούνται από την ίδια πηγή (Σόρος) και ένα μεγάλο μέρος από αυτές συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική, κάτω από την ομπρέλα των ανθρωπιστικών οργανώσεων ή ‘κοινωνικών δικαιωμάτων’ και ένα τέτοιο καθεστώς δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό από ένα κυρίαρχο κράτος.



Ο Ποπόσκι σε συνέντευξή του στην νέα εφημερίδα της δεξιάς «Βίστινα» ['Αλήθεια'] των Σκοπίων τόνισε ότι ο καλύτερος τρόπος να αντισταθούν στις εξωτερικές παρεμβάσεις είναι ο ταχύς σχηματισμός κυβέρνησης κατά τις επόμενες ημέρες που είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα, σύμφωνα με την ‘Τέλμα’.



“Σήμερα,  το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι ταυτίζει τις δραστηριότητες του Σόρος στη χώρα με το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης – SDSM και διατείνεται ότι αυτό  είναι ντροπή και καταστροφή για τη χώρα», γράφει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr