Αλβανικός Στρατός : Βελτίωση των υποδομών αποθήκευσης καυσίμων έκτακτης ανάγκης




Ιανουάριος 26, 2017. 15:03

Τίρανα.


Η υπουργός Άμυνας Μίμη Κονέλι, επισκέφθηκε την αεροπορική βάση στη Φάρκα (Farkës) για να διαπιστώσει τις επενδύσεις που έγιναν εκεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.





Η νέα επένδυση του αλβανικού στρατού αξίας € 1,1 εκατομμυρίων ευρώ βελτίωσε τις εγκαταστάσεις με την τοποθέτηση νέου συστήματος ασφάλειας, εξωτερικής περίφραξης, συστήματος επιτήρησης φωτισμού και βιντεολήψης σε 24ωρη βάση.




Επίσης ανασκευάστηκαν εγκαταστάσεις διαμονής των πιλότων (των ελικοπτέρων) καθώς και του χώρου ψυχαγωγίας – κυλικείου.




Μέρος αυτής της επένδυσης ήταν η δημιουργία νέων αποθηκών καυσίμων, που κατασκευάσθηκαν βάσει των προτύπων του ΝΑΤΟ (με ισχυρό σκυρόδεμα) και θεωρούνται οι ασφαλέστερες στην Αλβανία.




Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι νέες εγκαταστάσεις αποθήκευσης εγγυώνται καύσιμα για περίπου  έξι (6) μήνες, όχι μόνο για τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορία, αλλά και για διάθεση προς το υπουργείου Εσωτερικών και Υγείας.




Η υπουργός Άμυνας  Μίμι Κονέλι, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το έργο που επιτελέσθηκε και δήλωσε ότι με αυτό η πολεμική αεροπορία γίνεται πιο αποτελεσματική.




Σημειώνεται ότι το έργο της αποθήκευσης καυσίμων για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης της χώρας, άρχισε το 2015.






--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr