Οι Κούρδοι μεταναστεύουν στη Γερμανία






Ιανουάριος  25, 2017. 22:23


Το 2016 ο αριθμός των Τούρκων υπηκόων που ζητούν άσυλο στη Γερμανία έχει αυξηθεί κατά τρεις φορές σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.




Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου 2016 καταχωρήθηκαν  5.166 αιτήσεις  για  καθεστώς πρόσφυγα.



Το 2015, αιτήσεις για άσυλο Τούρκων πολιτών ήταν μόνο 1767, σύμφωνα με  το κουρδικό Pukmedia.com,  που επικαλείται το γερμανικό ‘Der Spiegel’.



Περίπου το 80% των αιτούντων άσυλο από την Τουρκία είναι Κούρδοι. Η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει να προβεί σε υποθέσεις για τους λόγους της αύξησης αυτής των δεικτών.



Η εκπρόσωπος του αριστερού κόμματος της Γερμανίας, Ulla Yelpke επεσήμανε ότι η Τουρκία έχει «εξαπολύσει ανελέητο πόλεμο εναντίον του κουρδικού λαού».



Το Νοέμβριο οι γερμανικές αρχές έχουν δηλώσει ότι είναι πρόθυμες να χορηγήσουν  άσυλο σε πολιτικούς πρόσφυγες-  από την αντιπολίτευση-  της Τουρκίας.



 Έχουν, μάλιστα, εκπονηθεί  διάφορα προγράμματα που απορροφούν Τούρκους μελετητές και δημοσιογράφους.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr