Αιγυπτιακό δημοσίευμα: Η ομάδα «Daesh» δεν εξαλείφεται σε 30 ημέρες- απάντηση σε Αμερικανό πρόεδρο






Φωτό από την «elbalad.news»

Ιανουάριος 29, 2017. 16:20


Ο Χέντι Γιάχμεντ, ειδικός σε υποθέσεις τζιχαντιστών και ομάδες τακφίρι, δήλωσε ότι το αίτημα του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προς το Πεντάγωνο,  να προετοιμάσει ένα σχέδιο για την εξάλειψη των τρομοκρατών του Daesh εντός 30 ημερών, δεν είναι ούτε πραγματικό, ούτε προδίδει βαθιά γνώση των πλαισίων της οργάνωσης Daesh (ισλαμικού κράτους).




Ο λόγος δεν είναι ότι αυτή η τρομοκρατική ομάδα  βρίσκεται στο προσκήνιο εδώ και τέσσερα χρόνια, αλλά  οι ιδεολογικές της βάσεις  βρίσκονται πίσω σε τρεις δεκαετίες, πλαισιωμένες με ιδεολογίες του Σαλαφισμού και της Τζιχάντ και τα παράγωγά τους, όπως είναι η Αλ Κάιντα, με  τους αδελφούς μουσουλμάνους στο Αφγανιστάν, τη Σομαλία, την Υεμένη και πολλές συμμαχικές κινήσεις (προς αυτήν)  σε περισσότερες από μία αραβικές χώρες.




Ο  Χέντι Γιάχμεντ , Τυνήσιος δημοσιογράφος  και συγγραφέας του βιβλίου «تحت راية العُقاب سلفيون جهاديون تونسيون» μεταφρασμένο στην αγγλική ως «Under the Banner of the Eagle» και στη γαλλική ως «Sous la bannière du vautour  (Editions Diwan)», ανέφερε ότι η εξάλειψη των τζιχαντιστών εντός 30 ημερών «πιστεύω ότι είναι απόρροια της άγνοιας των ιστορικών και πολιτικών πλαισίων  από τα οποία παρήχθη η οργάνωση στη Συρία και το Ιράκ».



Ο ίδιος θα επισημάνει ότι παραρτήματα του ‘Ισλαμικού κράτους’ –Daesh, ενώ αυτό έχει πτωτική τάση στη Συρία και το Ιράκ, βρίσκονται σε ανάπτυξη σε άλλα κράτη της περιοχής και δεν εννοείται οπωσδήποτε εξάλειψη του φαινομένου.



Και συνέχισε – σύμφωνα με την αιγυπτιακή ‘Elbaland News’- :


«Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία μετασχηματισμού της οργάνωσης αυτής και νέας εξάπλωσής της και είναι ασφαλώς διαπιστωμένο ότι η Daesh μετατρέπεται σε μορφή ένοπλων ομάδων με βασικό στοιχείο τον ανταρτοπόλεμο και για αυτό πιστεύω ότι η προτροπή ή το αίτημα του νέου Αμερικανού προέδρου δεν θα έχει καμία ουσιώδη επίπτωση στην ύπαρξη αυτής της οργάνωσης στο μέλλον».




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr