«Μεγάλες επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού σε ορεινά καταφύγια του PKK»




Ιανουάριος 22, 2017. 19:10


Στην περιοχή Ντογκουμπαγιαζίτ στην επαρχία Άαρι (Agri) που βρίσκεται μεταξύ των πόλεων Τσαλντιράν της Βαν και του όρους Τεντουρέκ (Tendürek) διεξήχθη μεγάλη επιχείρηση του τουρκικού στρατού  κατά των αυτονομιστών του PKK που εκεί διατηρούν χειμερινά κρησφύγετα.




Από την περιοχή Ντογκουμπαγιαζίτ ξεκίνησε μηχανοκίνητη ταξιαρχία Πεζικού την οποία  θα προστατεύσει ένας  μεγάλος αριθμός ελικοπτέρων . Τα ελικόπτερα έκαναν εκτεταμένες πτήσεις παρέχοντας υποστήριξη στα στρατεύματα.



Οι επιχειρήσεις επεκτάθηκαν στις περιοχές Λίτσε, Κουλπ, Σιλβάν και Χάζρο για την εξουδετέρωση  των τρομοκρατών, αφού εκεί θεωρείται ότι έχουν κρησφύγετα και αποθηκευτικούς χώρους.



Αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας ήταν η  καταστροφή 10 καταφυγίων που ήταν σε φυσικές σπηλιές, 28 σπίτια από τα οποία κρατούνται 9 άτομα για ανάμειξη σε τρομοκρατικές 
 δραστηριότητες και κατασχέθηκαν 2 τόνοι και εννιακόσια σαράντα τέσσερα κιλά μαριχουάνα, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός πυρομαχικών, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr