Σκόπια: Το VMRO-DPMNE αισιοδοξεί για σχηματισμό κυβέρνησης με το DUI




Ιανουάριος 17, 2017. 20:19


Το σλαβικό κόμμα VMRO-DPMNE και το αλβανικό DUI, αργότερα αυτήν την εβδομάδα – γράφει η εφημερίδα ‘Βέτσερ’,  θα εντείνουν τις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.


Και τα δύο μέρη δεν έχουν ακόμη αναφέρει πότε οι δύο ηγέτες, Νίκολα Γκρούεφσκι και Αλί Αχμέτι θα καθίσουν στο τραπέζι για να μια τελική συμφωνία.


Δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες πληροφορίες, παρά μόνο εικασίες ότι τώρα διαπραγματεύονται με τους εκπροσώπους των δύο πλευρών παρά τις εμφανείς διαφορές των θέσεων του DUI και του VMRO-DPMNE.



Το DUI προτάσσει ως βάση διαπραγμάτευσης την πλατφόρμα που έχει συνταχθεί στα Τίρανα, όπου βασικές απαιτήσεις είναι η διγλωσσία σε όλη τη χώρα και η παράταση της εντολής του Ειδικού Εισαγγελέα.


Αυτές τις  απαιτήσεις των αλβανικών κομμάτων το VMRO-DPMNE δήλωσε ότι δεν τις διαπραγματεύεται.


Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Αντόνιο Μιλοσόσκι και ο απερχόμενος πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Τράικο Βελιανόσκι δήλωσαν ότι αναμένουν μέχρι τις 29 Ιανουαρίου να ολοκληρωθούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ των δύο πλευρών.


 «Είμαι πεπεισμένος ότι κατά την περίοδο μέχρι τις 29 Ιανουαρίου, θα έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση για όλα τα εκκρεμή ζητήματα και θα προχωρήσουμε στη δημιουργία της νέας κυβέρνησης», είπε στο κανάλι sitel o πρώην πρόεδρος της Βουλής, Τράικο Βελιανόσκι.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr