45λεπτη τηλεφωνική συνομιλία Ντόναλντ Τραμπ- Ταγίπ Ερντογάν




Φεβρουάριος 8, 2017. 08:28

Ουάσιγκτον.


Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε τηλεφωνικώς με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις διμερείς σχέσεις και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου, όπως σημειώνει το Ria Novosti.


Η συζήτηση διήρκεσε 45 λεπτά και διεξήχθη σε θετικό τρόπο.

«Ο πρόεδρος Ντάναλντ Τραμπ μίλησε τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις στενές και μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, καθώς και την κοινή τους δέσμευση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της», αναφέρει η ανακοίνωση.



«Ο πρόεδρος Τραμπ, επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ για την Τουρκία ως στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και χαιρετίζει τη συμβολή της Τουρκίας στην εκστρατεία εναντίον του ‘ισλαμικού κράτους’», προσθέτει η ανακοίνωση.



Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Ερντογάν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Τραμπ για να βελτιωθούν οι τουρκο-αμερικανικές σχέσεις. Ένα από τα θέματα που ο πρόεδρος της Τουρκίας επρόκειτο να συζητήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του ήταν η έκδοση του αντιπολιτευόμενου ιεροκήρυκα του Ισλάμ, Φετουλλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί  ότι οργάνωσε το στρατιωτικό πραξικόπημα τον Ιούλιο του περασμένου έτους.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr