Σκόπια: Η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση αποδέχεται την αλβανική πλατφόρμα



«Στα Σκόπια δεν έχει  ακόμη βρεθεί λύση, μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου, φαίνεται ότι η Ζόραν Ζάεφ του SDSM πρόκειται να κάνει ένα βήμα παραπέρα στις διαπραγματεύσεις με το DUI του Αλί Αχμέτι», γράφει το δημοσίευμα.


Φεβρουάριος 14, 2017. 19:22


Επίσημες πηγές από την Σοσιαλδημοκρατική Ένωση των Σκοπίων (SDSM), αναφέρουν ότι παράδωσαν ένα έγγραφο 72 σελίδων, στο οποίο αποδέχονται όλες τις αναφορές της αλβανικής πλατφόρμας, η οποία υπογράφηκε από όλα τα αλβανικά κόμματα, στο νοτιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων.




 Το έγγραφο το οποίο παραδόθηκε στον αρχηγό του αλβανικού κόμματος «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση»- DUI και αναφέρεται στην αποδοχή της διγλωσσίας σε όλη την επικράτεια.



Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι το έγγραφο υποβλήθηκε προσωπικά στον Αχμέτι και αναμένεται σήμερα να γίνει συζήτηση σε αυτό μεταξύ των Αλβανών του DUI, του Κινήματος Besa και της Αλβανικής Συμμαχίας.



Η καθιέρωση της αλβανικής, ως επίσημης γλώσσας, είναι  το στοιχείο που απορρίφθηκε από το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι, που θεωρήθηκε ως αδιαπραγμάτευτο  και τα αλβανικά κόμματα απέρριψαν συνασπισμό μεταξύ του VMRO-DPMNE  και του DUI.


«Τώρα για άλλη μια φορά, η μπάλα είναι στα αλβανικά κόμματα», σημειώνει –ποδοσφαιρικά- το δημοσίευμα του "infoshqip.com".




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr