Το πρώτο γραφείο αντιπροσώπευσης ανοίγουν οι Κούρδοι στο Βερολίνο






Φεβρουάριος 18, 2017. 19:00



Το κουρδικό Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας (KNC) θα ανοίξει γραφείο στη γερμανική πρωτεύουσα, Βερολίνο, τον Μάρτιο.





Ο Δρ Καμιράν Χάι Αμπντό, μέλος του γραφείου Διεθνών Σχέσεων του KNC, επιβεβαίωσε ότι το γραφείο εκπροσώπησης των Κούρδων θα ανοίξει στο Βερολίνο στις 8 Μαρτίου.




Το KNC είναι ένα όργανο αποτελούμενο από εκπροσώπους των συριακών κουρδικών κομμάτων, καθώς και μέλη των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και ανεξάρτητες προσωπικότητες υποστηρίζεται από τον πρόεδρο του Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί.




Το KNC εντάχθηκε στον Εθνικό Συνασπισμό της  συριακής επανάστασης και των δυνάμεων της αντιπολίτευσης (Δημοκρατικές Δυνάμεις Συρίας) από τις 27 Αυγούστου του 2013. Από τη διάσκεψη του Ριάντ της αντιπολίτευσης, τον Δεκέμβριο του 2015, το KNC έγινε μέρος της Επιτροπής Υψηλής Διαπραγμάτευσης στις συριακές ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη.




Ωστόσο, μέχρι τώρα,  δεν είναι ξεκάθαρο εάν το Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), θα συμπεριληφθεί στις συνομιλίες της 23ης Φεβρουαρίου, ως μέρος μιας ξεχωριστής αντιπροσωπείας της αντιπολίτευσης υπέρ της Μόσχας, σημειώνει το δημοσίευμα του ‘AraNews’.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr