Σκόπια: Σε τελική φάση οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης




Φεβρουάριος 22, 2017. 18:49

Η αντιπρόεδρος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης –SDSM,  Ραντμίλα Σεκερίνσκα συναντήθηκε σήμερα με τον πρέσβη της Νορβηγίας στα Σκόπια,  με τον οποίο συζήτησε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στη χώρα.



Τόνισε ότι οι συνομιλίες με τα κόμματα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θα είναι μέρος της νέας κυβέρνησης βρίσκονται στην τελική τους φάση, όπως γράφει η Lajmpress.



Οι συνομιλίες μεταξύ του SDSM και των αλβανικών κομμάτων που αναμένεται να αποτελέσουν μέρος της νέας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Όλες οι συνομιλίες  διεξάγονται στο πλαίσιο της Συντάγματος, γι’ αυτό δεν υπάρχει συμφωνία σχετικά με όλες τις πλευρές. Η χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να αποκτήσει μια νέα κυβέρνηση», δήλωσε η Σεκερίνσκα.



Σύμφωνα, εξάλλου, με δημοσίευμα του σλαβικού Dnevnik το κόμμα της Αλβανικής Συμμαχίας  παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση της επισημοποίησης  της αλβανικής γλώσσας σε όλη την επικράτεια,  μια εξέλιξη που δείχνει την πρόθεσή του να συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων.




“ Σεκερίνσκα: Οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης στο τελικό στάδιο”


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr